Wat is de ‘Luier-bewaar-container’?
De ‘luier-bewaar-container’ is een luieremmer van het merk Diaper Champ. De grootte van de Diaper Champ verschilt per abonnement. Deze containers leveren wij optioneel als bruikleen bij onze abonnementen. Bruikleen houdt in dat de Diaper Champs eigendom blijven van Doerakkies en deze na opzegging van het abonnement weer opgehaald zullen worden.

Ik heb al een luiercontainer, wat nu?
Wanneer je al over een eigen luieremmer beschikt is dit natuurlijk geen probleem! Het lenen van onze ‘luier-bewaar-container’ is een optionele toevoeging aan het luierpakket welke je tijdens het bestellen kan aanzetten. Wanneer je dit niet doet zullen wij alsnog maandelijks luiers leveren en wekelijks de vieze luiers ophalen, alleen kan je gebruik blijven maken van je eigen luieremmer.

Hoe vaak zullen de luiers bezorgd worden?
Onze luierpakketten zullen iedere maand thuisbezorgd worden. Deze pakketten bevatten genoeg luiers voor de gehele maand, het aantal is afhankelijk van welke pakket grootte je kiest.

Wat betekent (0/1) – (2/3) – (4/5) dagen kinderopvang?
Hierop zijn de groottes van de pakketten berekend. De dagen opvang staan voor hoe vaak je baby op de kinderopvang is, of ergens anders opgevangen wordt waarbij er geen eigen luiers gebruikt worden. Op deze dagen zal je minder eigen luiers gebruiken voor je baby doordat de opvang meestal zijn eigen luiers gebruikt. Uiteraard zijn deze pakketten een indicatie en kan dit per gezin verschillen.

Hoe vaak wordt de ‘Luier-bewaar-container’ geleegd?
In principe wordt de ‘luier-bewaar-container’ iedere week geleegd. Zodra deze eerder vol zit kan er altijd contact opgenomen met Doerakkies om te zorgen dat deze zo snel mogelijk wordt geleegd.

Wat als ik niet thuis ben tijdens het afleveren/ophalen?
We proberen voor het maandelijks afleveren van luiers altijd een duidelijk afspraak te maken met de ouders zodat er zekerheid is dat er iemand thuis is. Eventueel kunnen we het ook bij de buren/bekenden afleveren van de ouders. Het wekelijks ophalen van vieze luiers doen wij op vrijdag. Wanneer vrijdag voor het ophalen niet uitkomt is dit geen probleem, zet dan gewoon de zak met vieze luiers aan de weg en dan halen wij hem op!

Wat gebeurt er met de vieze luiers nadat deze opgehaald zijn?
De vieze luiers deponeren wij in de afvalbak van Stichting Luierrecycling Nederland op een centrale locatie in Amsterdam. De stichting komt deze afvalbak iedere 2 weken legen. Er is op het moment 1 actieve fabriek waar luiers gerecycled kunnen worden in Nijmegen. Er wordt hiernaast hard gebouwd aan een fabriek in Amsterdam welke rond eind 2019 open zal gaan. Zodra deze fabriek in Amsterdam open is kunnen wij daar in ieder geval de luiers deponeren. Voordat we dit kunnen doen bij de fabriek in Nijmegen is het noodzakelijk om zo veel mogelijk gezinnen aangesloten te hebben aan onze service. Hierdoor kunnen wij aan de fabriek duidelijk maken dat wij een groot genoege luierafval stroom hebben zodat het interessant wordt voor hun. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de website van Stichting Luierrecycling Nederland.

Ik zou graag gebruik maken van de service, maar ik gebruik een ander merk luiers, wat nu?
Op dit moment leveren wij alleen luiers van het merk Pampers. Zodra de service zich bewezen heeft is het plan om ook andere merken toe te voegen tot het assortiment van Doerakkies. Neem vooral contact op zodat wij je op de hoogte kunnen stellen van onze vorderingen hiermee.

Zit ik vast aan een langdurig abonnement?
De service die wij leveren is zeer flexibel. Deze kan op ieder moment worden gewijzigd of stopgezet worden, met een opzegtermijn van 2 weken.